Sunt og godt inneklima

TØMMER PUSTER

Frisk luft er sunt. Bor du i et tømmerhus er du garantert å få jevn tilsig av frisk luft. Tømmer puster og sørger for at du har en gradvis fornying av luften i alle rom.

TØMMER MAGASINERER VARMEN

Tømmer er bedre enn isolasjon – den magasinerer varmen i selve stokken slik at du har en jevn og behagelig varme. Når tømmeret puster blir den kalde, rene luften som kommer utenfra, varmet opp av tømmeret. Dermed opplever du ikke trekk – bare at du har et godt inneklima. Om sommeren har de flotte tømmerveggene installert sin egen naturlige aircondition. Tømmerhus er svale og kjølige på varme sommerdager, men solen varmer stokkene opp i løpet av dagen og mot kvelden opplever en igjen et passe oppvarmet hus.

TØMMER SOM PUSTER HAR EN RELATIV LUFTFUKTIGHET PÅ 30 – 55 %

Tømmer absorberer fuktigheten i lufta om det er for mye av den og avgir fuktighet om det er for tørt i rommet.Ligger luftfuktigheten utenfor dette optimale området viser det seg   at luftforurensingen øker i inneklima.

MODERNE TEKNOLOGI GJØR AT DU FÅR ET HUS SOM IKKE TREKKER – BARE PUSTER

Finnlamellis tømmerhus er i verdensklasse ved at de er konstruert tette – se egen artikkel (link). Dermed vet vi at du får et hus som har alle tømmerhusets gode egenskaper og samtidig hvor du ikke vil oppleve trekk.

closebarschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram