Kaarna 162 - praktisk tømmerhus på 2 plan

Kaarna 162 - praktisk tømmerhus på 2 plan

BRA: 152m2

BYA: 100m2

Tilleggsinformasjon

Kaarna 162 - Praktisk tømmerhus

Kaarna 162 - praktisk tømmerhus på 2 plan med deler av stue med høy himling over 2 etasjer. Dette gir et rom med god romfølelse i tilleg til store vinduer i 2 etasjer gir det også mye lys inn i rommet.
Kaarna er et enkelt bygg med praktiske løsninger.  Huset har 4 store soverom hvor ett av dem er i første etasje. I andre etasje  en ekstra stue med fransk balkong.
Kaarna 162 et hus med muligheter og med tømmer i yttervegger får du et hus som puster og et naturlig inneklima.

ET MILJØVENNLIG HUS.

Ingen bygg slår tømmerhus på miljøvennlighet.

Tømmer er for det første en fornybar ressurs og i Finland er de stolte av å ha forvaltet sine skoger godt. De leverer kvalitetstømmer.

Når et tømmerhus produseres går ingen ting til spille. Hos Finnlamelli går alt kapp, alt av spon og flis til fjernvarme og til oppvarming av egne produksjonslokaler. Alt på hele stokken blir utnyttet maksimalt.

CO2 lagres i tømmer.
I et tømmerhus lagres det 3,8 – 4,2 ganger så mye CO2 som i et standard reisverkshus. Er målet å binde CO2 burde alle bygd i tømmer.

Energien som skal til for å produsere et tømmerhus er ca 1/3 av energien som går med til å produsere et standard reisverkshus. Det er mye energi spart om en skal beregne et totalt energiregnskap på tømmerhus contra et reisverkshus i f.eks en syklus på 50 år.

Disse opplysningene er hentet fra TT 148, en finsk fullskala undersøkelse gjort av VTT (finske Sintef og eid av den finske stat).
En norsk oppsummering finnes her. Verdt å lese er også denne oppsummeringen.
Når en tenker at tømmerhus er miljøvennlige hus og samtidig varme hus med et sunt, godt og naturlig inneklima, burde valget gi seg selv.
Bygg i tømmer og design din bolig etter dine ønsker og dine behov.

 

 

TØMMERHUS ER ET VARMT HUS

Tømmer er et fantastisk byggemateriale. Når man varmer opp et tømmerhus vil tømmeret magasinere varmen og holde huset varmt. Energien som skal til for å vedlikeholde varmen er omtrent ikke mer enn i et tradisjonelt bygg. Siden det ikke er plast i veggene vil også varmen fra sola, selv på kalde dager, bli lagret i tømmeret.

Nå varmen er lagret i tømmeret kan en godt lukke opp et vindu eller en dør for lufting uten at varmen forsvinner ut av rommet med en gang.

Med 20cm eller 24cm tykke tømmervegger er det mye tømmer som til sammen utgjør et stort magasin til lagring av varme.

Finnlamelli er dyktige på kvalitet og detaljer slik at deres tømmerhus ikke skal ha trekk. Fra små, nesten usynlige detaljer i knutene til konstruksjon av såle, er det tatt
hensyn til at Finnlamellis hus skal være tette hus – bare hus som puster. Hvor tette tømmerhusene fra Finnlamelli faktisk er, kommer best frem når en trykktester de.
Det er helt vanlig at disse har en utveksling på 1- 1,5 og kravene i Norge er på 4. Det beste resultatet vi så langt har hatt i Norge, er på 0,8.

På sommeren skjer det motsatte. Da trengs det som regel ingen oppvarming av huset. Temperaturen ute på kveld og natt magasineres da i stokkene og om morgenen, og utover dagen kjennes huset svalt og behagelig.

Tømmerhus er naturens egen «aircondition» og må oppleves for å skjønne hvor godt det er.

Kanskje har en av våre selgere en referanseperson i nærheten som kan si noe om sine erfaringer med våre hus.

 

kontakt oss for mer info

ANDRE MODELLER:

Send oss en Prisforespørsel

    closebarschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram