Jollas 125 – moderne tømmerhus

Jollas 125 3 D
Jollas 125 grunnplan
Terassinäkymä
Sisääntulonäkymä
Takaa

JOLLAS 125 et moderne tømmerhus på ett plan

Jollas 125 er et moderne tømmerhus, men bygd i vinkel. Den har likevel den slanke profilen og den innebygde terrassen som kjennetegner denne serien.

Jollas er et romslig og arealeffektivt hus hvor prioriteringer er gjort med stor åpen stue og kjøkkenløsning og hele 4 soverom. Med Jollas 125 får du også en stor innebygd terrasse som gir uante muligheter. Men det viktigste du får med er et godt inneklima.

 

TØMMERHUS ER ET VARMT HUS

Tømmer er et fantastisk byggemateriale. Når man varmer opp et tømmerhus vil tømmeret magasinere varmen og holde huset varmt. Energien som skal til for å vedlikeholde varmen er omtrent ikke mer enn i et tradisjonelt bygg. Siden det ikke er plast i veggene vil også varmen fra sola, selv på kalde dager, bli lagret i tømmeret.

Nå varmen er lagret i tømmeret kan en godt lukke opp et vindu eller en dør for lufting uten at varmen forsvinner ut av rommet med en gang.

Med 20cm eller 24cm tykke tømmervegger er det mye tømmer som til sammen utgjør et stort magasin til lagring av varme.
Finnlamelli er dyktige på kvalitet og detaljer slik at deres tømmerhus ikke skal ha trekk. Fra små, nesten usynlige detaljer i knutene til konstruksjon av såle er det tatt
hensyn til Finnlamellis hus skal være tette hus – bare hus som puster. Hvor tette tømmerhusene fra Finnlamelli faktisk er kommer best frem når en trykktester de.
Det er helt vanlig at disse har en utveksling på 1- 1,5 og kravene i Norge er på 4. Det beste resultatet vi, så langt har hatt i Norge, er på 0,8.

På sommeren skjer det motsatte. Da er det i de fleste hjem ingen oppvarming av huset og temperaturen ute på kveld og natt magasineres i stokkene og om morgenen og utover dagen kjennes huset svalt og behagelig.

Tømmerhus er naturens egen «aircondition» og må oppleves for å skjønne hvor godt det er.
Kanskje har en av våre selgere en referanseperson i nærheten som kan si noe om sine erfaringer med våre hus.

 

Flere bilder:

Send forespørsel