Hohde 126 - tømmerhus

Hohde 126 - tømmerhus

Tilleggsinformasjon

Hohde 126 - tømmerhus

Hohde 126 finnes i to varianter - Hohde 126 City som har et mer moderne preg  som på hovedbildet. Den finnes også i en mer tradisjonell utgave slik som på bilde nr. 2.
Planløsningene er den samme for begge. Med gjennomgående stue/kjøkken får du et stort lyst rom hvor lyset kommer inn fra begge sider. Hohde 126 City har høyere vinduer og dermed mer lys inn. Utgang fra stue til terasse. Med Hohde er det jobbet godt med arealutnyttelsen og begge inneholder 4 soverom som selvsagt kan brukes til TV stue/kontor eller hobbyrom alt etter ditt behov.
Et praktisk hus som

ET MILJØVENNLIG HUS.

Ingen bygg slår tømmerhus på miljøvennlighet.

Tømmer er for det første en fornybar ressurs og i Finland er de stolte av å ha forvaltet sine skoger godt. De leverer kvalitetstømmer.

Når et tømmerhus produseres går ingen ting til spille. Hos Finnlamelli går alt kapp, alt av spon og flis til fjernvarme og til oppvarming av egne produksjonslokaler. Alt på hele stokken blir utnyttet maksimalt.

CO2 lagres i tømmer.
I et tømmerhus lagres det 3,8 – 4,2 ganger så mye CO2 som i et standard reisverkshus. Er målet å binde CO2 burde alle bygd i tømmer.

Energien som skal til for å produsere et tømmerhus er ca 1/3 av energien som går med til å produsere et standard reisverkshus. Det er mye energi spart om en skal beregne et totalt energiregnskap på tømmerhus contra et reisverkshus i f.eks en syklus på 50 år.

Disse opplysningene er hentet fra TT 148, en finsk fullskala undersøkelse gjort av VTT (finske Sintef og eid av den finske stat).
En norsk oppsummering finnes her. Verdt å lese er også denne oppsummeringen.
Når en tenker at tømmerhus er miljøvennlige hus og samtidig varme hus med et sunt, godt og naturlig inneklima, burde valget gi seg selv.
Bygg i tømmer og design din bolig etter dine ønsker og dine behov.

kontakt oss for mer info

ANDRE MODELLER:

close linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram